Sremska Mitrovica – Preko 200 učenika osnovnih i srednjih škola iz Sremske Mitrovice, učesnika manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” danas su se sastali sa kordinatorima i organizatorima ovog projekta, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

Pored sastanka sa kordinatorima i organizatorima ovog projekta, vezanog za dalje aktivnosti učesnika, učesnicima se obratio i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, dok su gosti u znak zahvalnosti horski otpevali par pesama koje su do sada uvezbali.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Manifestacija je predviđena za grupu do 300 stotine dece iz osnovnih i srednjih škola u svakom gradu. U okviru programa manifestacije, organizuju se besplatne edukacije za decu koja su sastavni deo manifestacije. Edukacije se realizuju u vidu 4 različite sekcije: hor, folklor, moderan ples i solo pevanje.

Manifestacija “Triglav Osiguranje Srbija u ritmu Evrope” namenjena je deci u osnovnim i srednjim školama i osmišljen u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou,Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini.

Možda Vam se svidi i