Ležimir – balkanski centar mladih

Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica i Tuzla će kod fondova Evropske unije aplicirati projektom prekogranične saradnje za stvaranje regionalnog edukacionog centra za mlade Balkana, na mestu sada ruiniranog hotela „Fruška gora“ u selu Ležimir kod Sremske Mitrovice.

Kako je izjavio gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, ovaj projekat, ako bude prihvaćen od evropskih institucija, trajaće dve godine.

„Nameravamo da uradimo kompletnu projektnu dokumentaciju, rekonstrukciju infrastrukture i jednog dela objekta, dok ćemo za drugi deo objekta konkurisati na jednom drugom projektu. Osnovna ideja je da ovde za mlade sa prostora bivše Jugoslavije i okruženja napravimo edukacioni centar za oblast evropskih integracija i ljudskih prava. Jedan deo godine koristiće se u te svrhe, dok će ostatak vremena biti posvećen sportsko-rekreativnim sadržajima“ kaže Nedimović, i objašnjava da je Tuzla izabrana za partnera zato što je već dva puta svojim projektima taj grad iz BiH uspevao da nađe prohodnost u institucijama EU, ali i zbog odličnih potencijala.

U funkciju će biti i zemljište oko hotela, ideje već postoje, i za nekoliko meseci će biti urađeno i idejno rešenje, pa će se javnosti predstaviti i budući izgled edukacionog centra sa pratećim sadržajima.

You May Also Like