Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući, održan radni sastanak.Sastankom je predsedavao gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović uz prisustvo Davorina Trčona, gradonačelnika Slovenačkog grada Sežana i Izvršnog direktora firme „Jadran“ Antona Zubeca.
Pre dve godine preduzeće „ Jadran“ iz Sežane, kupilo je Poljoprivredno preduzeće „Mačva“ sa objektima i 400 hektara obradive zemlje.
Davorin Trčon, gradonačelnik Sežane na danasnjem satanku zajedno sa rukovodstvom grada, najavio je moguću privrednu saradnju, grada Sremske Mitrovice i grada Sežane.
Delegacija Sežane je navela da je naše područje interesantno potencijalnim ulagačima za ratarsku i stočarsku proizvodnju, jer se Sremska Mitrovica nalazi kraj autoputa, reke Save i u blizini je velikih centara – Beograd, Novi Sad.
S obzirom da se očekuje da Srbija postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović istakao je da grad Sremska Mitrovica mora da vodi računa o svojoj budućnosti, jedan od načina je stvaranje partnerstva sa gradovima iz Evropske Unije.
Sremska Mitrovica i Sežana u Sloveniji biće u budućnosti gradovi partneri na aktivnostima vezanim za dobijanje sredstava iz Evropske unije.

You may also like