IZVOR: B92
Beograd — Policija uhapsila Sinišu Rančića, tehnologa u preduzeću „Skajd“ i Maneta Krgu, magacionera i rukovodioca proizvodnje u istom preduzeću, saopštio je MUP.
Oni su uhapšeni zbog sumnje da su organizovali proizvodnju i prodaju žestokih alkoholnih pića sa visokim procentom metil alkohola od čega su preminule tri osobe.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni istražnom sudiji osnovnog suda u Somboru.

U saopštenju MUP-a se dodaje da će zbog iste sumnje biti podneta i krivična prijava protiv Miroslava Milovanovića iz Subotice, vlasnika i direktora preduzeća „Skajd“ koji se nalazi u bekstvu.

Još dva slučaja?
U Zavodu za sudsku medicinu u Nišu očekuju kompletne rezultate još dve obdukcije zbog sumnje da je smrt nastupila zbog metil-alkohola, rekao je direktor te ustanove prof. dr Radovan Karadžić.

„Obdukcija preminulog koju smo juče radili u Leskovcu ne ukazuje da je smrt nastupila zbog metil-alkohola, ali očekujemo da nam povodom tog slučaja stignu dodatne laboratorijske anlaize“, kazao je Karadžić.

Tokom dana biće urađena još jedna obdukcija osobe koja je priminula na području Niša, dodao je Karadžić.

Prisustvo metil-alkohola ranije je potvrđeno je kod preminulog Z.M.(47) iz Novog Sela kod Niša i kod osobe preminule na jugu Srbije, rekao je juče Karadžić ranije.

Istražni organi utvrđuju da li su ove osobe konzumirale rakiju subotičkog „Skaida“, napomenuli su u Zavoda za sudsku medicinu.

You may also like