Izvor:021.rs
Fejsbuk stranica Egzit festivala „hakovana“ je juče.
Svi administratori stranice ostali su bez naloga koji su omogućavali pristup stranici i uređivanje sadržaja. Na stranici su se prvo pojavili post i link koji se tiču administriranja korisničkih stranica, a zatim i parole „VRATILI SMO SE!“ i „NIKO NE MOŽE UZETI NAŠU STRANICU“. Postovi su napisani na engleskom i na srpskom jeziku. Admistratori EXIT-a su odmah ispod ovih postova ostavili komentar da je stranica hakovana, ali su komentari uklonjeni gotovo istog trenutka. Hakovane su i Fejsbuk stranice Egzit – Makedonija i Egzit – BiH namenjene informisanju fanova u ove dve zemlje.
U jednom trenutku pojavio se komentar izvesnog Ervina Sulaja: „Vaša stranica je hakovana i uskoro će biti izbrisana“. Ervin umesto fotografije na svom profilu ima sliku: stisnutu pesnicu i logo „Albanske sajber armije“ uz moto „Mi ne zaboravljamo!“. Postavljen je video nastup Dejvida Gete sa prošlogodišnjeg Egzit-a, nekoliko besmislenih postova na lošem engleskom jeziku, video Tupaka Šakura i Karla Koksa.
Ovoga jutra, na fejsbuk stranici festivala Egzit i dalje stoje statusi u kojima hakeri upozoravaju na to da će se vratiti i „napasti jače nego juče“ dok je profil slika albanska zastava na kojoj je i skraćenica ACA (Albanian Cyber Army).
Festival Egzit se u saopštenju izvinjava svim posetiocima njihove fejsbuk stranice ukoliko su ih zbunili besmisleni sadržaji koji su se na njoj pojavili. „Radimo naporno da povratimo kontrolu nad uređivanjem sadržaja naše stranice. O svemu smo obavestili i kompaniju Fejsbuk.
Egzit je bio i biće protiv svih ratova, pa i sajber ratova“ navodi se u saopštenju.
Fejsbuk stranica festivala Egzit najveća je stranica nekog srpskog proizvoda, sa više od 110.000 fanova. Među najposećenijim je festivalskim stranicama na svetu. Ovaj napad je posebno zanimljiv, jer je Egzit pre nekoliko dana najavio održavanje konferencije/festivala SHARE koja će se, između ostalog, baviti i ovakvim pojavama.

You may also like