Sremska Mitrovica – Članovi Policijskog sindikata Srbije nisu postigli dogovor sa ministrom policije, pa će od danas stupiti u štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, rekao potpredsednik tog sindikata Vlada Pavićević.

Policijski sindikat Srbije stupa u generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, pošto članovi tog sindikata nisu postigli dogovor sa ministrom Ivicom Dačićem o ispunjenju njihovih zahteva, rekao je potpredsednik tog sindikata Vlada Pavićević.

Pavićević je rekao da je na sastanku, koji je počeo sinoć u 20 sati i trajao skoro do ponoći, delegacija tog sindikata upoznala Dačića sa svojim zahtevima.

„Ministar je u principu podržao sindikalne zahteve“, rekao je Pavićević i dodao da će štrajk trajati sve dok uslovi ne budu ispunjeni „na papiru“ i dok sindikalno članstvo ne bude obavešteno o svemu tome.

Sindikat traži pobošanje finansijskog i socijalnog statusa svih zaposlenih u MUP-u, novu sistematizaciju, primenu Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, izmenu i dopunu Zakona o policiji i novu uniformu i opremu.

Sindikat je ranije saopštio da štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada podrazumeva da će sa smanjenim kapacitetom raditi granični prelazi, a izdavanje ličnih karti, pasoša i drugih dokumenata će biti samo za hitne slučajeve.

Policija će tokom štrajka izlaziti samo na hitne intervencije, dok će inspektori izlaziti na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Uz PSS, koji ima više od 13.000 članova i koji je, kao i Nezavisni sindikat policije reprezentativan, u MUP-u postoji još šest policijskih sindikata.

You may also like