Sremska Mitrovica – Kompanija Gaspromnjeft, koja je većinski vlasnik Naftne industrije Srbije, u narednim danima objavice ponudu za preuzimanje akcija NIS-a po ceni od 4,8 evra.U slučaju pada evra, određena je i minimalna cena po akciji od 506,48 dinara.
Iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja je saopšteno da je novac obezbeđen .Rok za isplatu je tri dana nakon zatvaranja ponude, odnosno tri dana posle isteka 45 dana od dana kada pocne ponuda, a ne tri dana nakon prodaje kao što je to slučaj prilikom prodaje na berzi, objašnjavaju u Ministarstvu i ukazuju da to, zapravo znači, da će građani dobiti novac tek nakon isteka perioda od oko mesec i po dana. Procedura je nepromenjena i sve što je potrebno od dokumenata je važeća lična karta.
U Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja naglašavaju da građani ne moraju, da prodaju akcije. Ukoliko ih ne prodaju, moći će sa njima i dalje da trguju na berzi. Početak trgovanja akcijama Aerodroma „Nikola Tesla“ i Akcionarskog fonda očekuje za 7. februar tekuće godine.
Odlukama državnih zvaničnika farmaceutska kompanija Galenika postala je deo Akcionarskog fonda, dok je privatizacija JAT-a pod velikim znakom pitanja ali je sigurno da građani neće dobijati akcije.

You may also like