Sremska Mitrovica – Kako procenjuju stručnjaci, cene osnovnih životnih namirnica nastaviće da rastu u narednih šest meseci.
Poskupljenje struje najavljeno je za prvi mart, a od nove godine poskupele su mnoge namernice, šećer, mleko, mlečni proizvodi…
Ovih dana još jedna životna namernica dobila je novu cenu.Ulje Sunca i Vitala skuplje je za desetak dinara po litru i sada se u marketima može kupiti po ceni od 152 dinara.
U nekim prodavnicama u Sremskoj Mitrovici ulje je već poskupelo, u gradu još može da se nađe i ulje po ceni od 149 dinara ali drugih proizvođača.
Trgovci kažu da su im dobavljači kao glavni razlog za povećanje cena suncokretovog ulja naveli poskupljenje sirovina, kao i da se brzo može očekivati da cene jestivog ulja podignu i drugi proizvođači.
Zbog velikog rasta cena pšenice, tokom ovog meseca može se očekivati i poskupljenje brašna i to za 10 do 12 odsto, što znači da za toliko treba očekivati i rast cena testenina.
I dok zima po najavama meteorologa tek počinje, najtraženiji ugalj iz rudnika KOLUBARA poskupeće za 20% u maloprodaji od početka marta. Za tonu ovog uglja sada treba izdvojiti oko 4.800 dinara bez prevoza, pa bi njegova cena uskoro trebalo da iznosi gotovo 6.000 dinara.U Sremskoj Mitrovici još može da se kupi ugalj po staroj ceni ali i u gradskim stovarištima takodje najavljuju poskupljenja od marta drvenog i sušenog uglja.
Od Nove godine poskupeo je i uvozni ugalj BANOVIĆI pa tona košta 12.000 dinara, dok je ista količina uglja iz rudnika VREOCI i “sušene kolubare“ 9.400 dinara.

Možda Vam se svidi i