Sremska Mitrovica – Od 46.416 policajaca koje zapošljava MUP Srbije, 13.000 policijskih službenika, pripadnika Nezavisnog sindikata policije, stupilo je danas u štrajk.
Drugi reprezentativni sindikat – Policijski sindikat Srbije ne podržava štrajk koji organizuje NSP jer smatra da treba sačekati odgovor vlade na predlog kolektivnog ugovora.
Nezavisni sindikat policije traži povećanje zarada za 40 odsto, potpisivanje kolektivnog ugovora, izmene zakona o policiji i opremanje policijskih službenika odećom i obućom.
Policija će tokom štrajka intervenisati samo u slučaju ugrožavanja javnog reda i mira u većem obimu, i u slučaju dojava o teškim krivičnim delima.
Danas su u štrajku i službenici koji rade na upravnim poslovima, pa će se putne isprave i druga dokumenta izdavati samo u hitnim slučajevima.
U Sremskom okrugu, u štrajku učestvuju i Granični prelaz Sremska Rača i Batrovci.Na graničnim prelazima kontrole će tokom štrajka biti pooštrene.
Početak strajka policije se poklapa i sa najavljenim mitingom Srpske napredne stranke u Beogradu. Povodom mitinga Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Momčilo Vidojević juče je izjavio da postoji opasnost da miting opozicije bude zloupotrebljen i da će policija biti kriva zbog stupanja u štrajk, ako na ulicama Beograda „padne i jedna kap krvi“, međutim Snežana Filipović Brežnjak, predsednica štrajkačkog odbora ,za radio Ozon juče je izjavila da 5.februara policija neće biti u štrajku kada je ovo okupljane u pitanju, i policija neće dozvoliti problem na najavljenom mitingu Srpske napredne stranke.

Možda Vam se svidi i