Sremska Mitrovica – Ministarstvo prosvete saopštilo je da su pripremljene zbirke zadataka iz srpskog i matematike za polaganje završnog ispita u osnovnom obrazovanju i vaspitanju za školsku 2010/2011. godinu.

Zbirke zadataka su odštampane i biće postavljene u elektronskoj formi na sajtu Ministarstva prosvete www.mp.gov.rs, i na sajtu Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja www.ceo.edu.rs.
Učenici osmog razreda prva su generacija djaka koja će u junu polagati završni ispit, umesto dosadašnjeg kvalifikacionog, na kojem će, kako je ranije najavljeno iz Ministarstva prosvete, biti 50 odsto poznatih pitanja iz tih priručnika.
Za osmake će na testu biti još 25 odsto delimično poznatih pitanja, a preostalih 25 procenata pitanja biće nepoznato, odnosno njihovi sadržaji neće biti u zbirci.
Završni ispit polažu svi učenici, ne samo oni koji nastavljaju srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, s tim što nema praga znanja.
To znači da su „prošli“ svi koji izadju na ispit, ali će i te kako biti motivisani da reše što veći broj zadataka, jer se ispit boduje za upis u srednju školu.

Zbirke možete potražiti na ovoj adresi www.ceo.edu.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=120

You may also like