Izvor:www.vojvodina.gov.rs

Novi Sad/Sremska Rača – „Završen je novi most kod Sremske Rače, i to je infrastrukturni objekat od izuzetnog nacionalnog i privrednog značaja“, istakao je predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, prilikom obilaska radova na izgradnji i sanaciji magistralnih i regionalnih puteva – most preko Srema, kod Sremske Rače. Predsednik Pajtić je dodao da je ovaj most jedan od najvećih pokrajinskih projekata, jer je svih 675 miliona dinara, koliko je bilo potrebno za finansiranje njegove izgradnje i sanacije, kao i sanacije i izgradnje regionalnih puteva, kao i za projekat izgradnje pristupne saobraćajnice mosta, odobreno odlukama Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

– Ovaj most je, takođe, simboličan bratski dar Vojvođana narodu Republike Srpske, kao i najbolji način spajanja Srema i Semberije, Vojvodine i Srbije sa Republikom Srpskom. Most je izgrađen po najvišim standardima EU, dug je 400 metara, širok 11, a završetak radova očekuje se 1. septembra.

Direktor Fonda za kapitalna ulaganja APV Momčilo Milović rekao je da su nakon dve i po godine, završeni radovi na mostu, koji je po svojim tehničkim karakteristikama jedinstven u Republici Srbiji. Most koji će spajati dve države, Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, izuzetno je značajan za čitav region. Izgrađen je po najsavremenijim i najboljim tehnoliškim rešenjima, koja su u skladu sa evropskim i svetskim standardima. Milović je istakao da su ispoštovani svi rokovi, kao i to da je ovo jedan od osam mostova koje finansira Fond za kapitalna ulaganja. Osim toga, u protekle tri i po godine, koliko je proteklo od osnivanja Fonda, za saobraćajnice i za poslove telekomunikacija, izdvojeno je više od 22 milijarde dinara, istakao je Milović i dodao da će krajem ove godine biti završeni radovi na 3.000 kilometara lokalne putne mreže, na teritoriji Vojvodine.

Branislav Nedimović, predsednik Opštine Sremska Mitrovica naglasio je da je ovo veliki dar i da most podržava veliku prirodnu vezu koja postoji između Sremske Mitrovice i Bjeljine. On je izrazio ubeđenje da će fluktuacija ljudi i kapitala biti značajnija i mnogo veća nakon puštanja u rad ovog mosta, kao i da se najbolje aktivnosti odvijaju upravo spajanjem regiona.

You may also like