Vlada Vojvodine na današnjoj 59. sednici, kojom je predsedavao potpredsednik Boris Barjaktarović, donela je odluku da obezbedi 26,7 miliona dinara za finansiranje školovanja 1.400 studenata Univerziteta u Novom Sadu, koji su upisani na budžet.Ova sredstva biće obezbeđena iz pokrajinskog budžeta i biće dovoljna za pokrivanje troškova studiranja do kraja ove godine. Od naredne godine, trebalo bi da budu finansirani iz republičkog budžeta. Time će biti realizovan dogovor postignut između predsednika Vlade Vojvodine dr Bojana Pajtića sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem, na sastanku koji je održan pre neki dan i time su ispunjeni zahtevi Studentskog parlamenta i studentskih organizacija sa Novosadskog univerziteta.
„Iako smo svesni da se Ministarstvo prosvete suočava sa finansijskim teškoćama, nije fer da studenti iz svog džepa plate studiranje ako su već primljeni na budžet i ispunili najviše standarde koji su od njih bili traženi“, rekao je ranije vojvođanski premijer Bojan Pajtić.
Vlada je ujedno odlučila i da se sa po 300.000 dinara ove godine nagrade najbolje vojvođanske ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji.

You may also like