Medjunarodni dan seoskih žena i ove godine će biti obeležen Izložbom stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini. Manifestacija će se održati 15. oktobra 2010 godine u Somboru, u Gradskoj hali Mostonga sa početkom u 10 časova.

Učešće na ovoj manifestaciji je prijavilo se devet žena sa područja Opštine Sremska Mitrovica i to iz Udruženja žena „Dika“, Kuzmin, Udruženje žena Martinci, Udruženje žena Divoš, Udruženje žena “Bešenovke”, Udruženje žena MZ Laćarak, Udruženje žena “Višnja”, Grgurevci, Udruženje žena “Fruškogorke”, Grgurevci, Udruženje žena, Sremska Rača i Udruženje žena “Radinčanke”, Veliki Radinci.

Centralni dogadjaj manifestacije posvećen je predstavljanju stvaralačkih potencijala i proizvoda seoskih žena u Vojvodini, pre svega autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata koji afirmišu tradiciju i bogato kulturno nasledje vojvodjanskog višenacionalnog ambijenta.

Manifestaciju organizuje Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Zavod za ravnopravnost polova, a otvoriće je predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić

You may also like