U okviru turističke manifestacije pod nazivom „Pekmezijada“, koja je održana prvi put u Loznici, priređena je izložba kolača, proizvoda od voća i narodnih rukotvorina, a najbolji štandovi, ambalaža i recepti su nagrađeni. Cilj manifestacije je bio da se promovišu tradicionalne narodne vrednosti, zdrav način ishrane i humanost naših ljudi. Svi izloženi kolači poklonjeni su Domu za decu bez roditeljskog staranja „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači.Ova  turistička priredba je okupila udruženja domaćica iz nekoliko gradova iz Srbije i Republice Srpske.

Iz Sremske Mitrovice Udruženje žena je na svom štandu  takođe izložilo svoje proizvode  i kako su organizatori smatrali njihov štand je bio najbolji na ovoj manifestaciji pa su u Sremsku Mitrovicu donele nagradu za najbolji štand.

Udruženje žena iz Sremske Mitrovice danas slavi  i 12 godina postojanja.Povodom ovog značajnog datuma organizovale su proslavu u mitrovačkom hotelu.

Današnja proslava je humanitarnog karaktera, jer će se prikupiti pomoć za devojčicu Danijelu Bogdanović koja živi bez roditelja i o kojoj se stara samo sedamdesetpetogodišnja baka .

Na proslavu stižu predstavnici udruženja žena iz 27 gradova u Srbiji.

You may also like