Iz Organizacije fudbalskih sudija volonterski za osmeh dece

Od strane Ozon
0 komentar

U akciji Organizacije fudbalskih sudija Sremska Mitrovica, u kratkom roku odlučeno je da će sudije pomoći u suđenju utakmica koje su danas odigrane između gostiju sa Kosova i Metohije i F.K „Sirmium“. Sudije su se stavile na raspolaganje kao volonteri.

U Sremsku Mitrovicu stigla su deca sa Kosova i Metohije kojima su Fudbalski klub “Sirmium”, Sportski savez Sremske Mitrovice i grad Sremska Mitrovica priredili nezaboravan doživljaj i druženje za pamćenje. Fudbalski klub „Sirmium” danas je bio domaćini su deci sa Kosova, dečacima iz okoline Gračanice koji borave u poseti Sremskoj Mitrovici.

Danas je organizovan fudbalski turnir na terenima Osnovne škole “Jovan Popović”, a sudije koje su volonterski sudili ove utakmice, bili su Pavlović Milan i Rajko Bodirogić.

Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica izrazio je nadu da će pioniri i petlići sa Kosova uživati u Sremskoj Mitrovici ova dva dana u sportu: „Srećni smo zato što možemo da ih ugostimo, nadamo se da će ovde pobediti osmesi druženje i prijateljstvo, a da će rezultati i golovi biti u drugom planu. U organizaciji je sve volonterski počevši od Fudbalskog kluba „Sirmijum”, a posebno bih istakao fudbalske sudije, Organizaciju fudbalskih sudija Sremska Mitrovica, pre svega Rajka i Milana koji su dali svoj doprinos da deca ovde dobiju vrhunske uslove i vrhunsko suđenje. Retko je da sportski radnici imaju tu svest da treba nešto da učine za svoju sredinu.”

Biti sudija na ovakvim utakmicama je odličan osećaj, slažu se Milan i Rajko. „Drago nam je da smo delegirani od strane Organizacije fudbalskih sudija Sremska Mitrovica, da budemo na ovim utakmicama u sudijskim dresovima. Deca uzrasta od sedam do dvanaest godina, danas su odigrli svoje utakmice sa sudijama, kao sa pravim drugarima i bez greške.

Možda Vam se svidi i