Dve medalje na Prvenstvu Srbije u krosu, tri na Krosu RTS-a za AK „Srem“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 26. oktobra u Šapcu je u sklopu krosa RTS-a održano i prvenstvo Srbije u krosu za sve kategorije. Takmičari AK „Srem“ nastupili su uspešno na obe manifestacije.

Na prvenstvu Srbije u krosu osvojene su dve medalje. Jovana Šubatlija osvojila je zlato u trci na 6000m u konkurenciji mlađih seniorki. Ovo je prijatno iznenađenje, jer se Jovana do skoro nije ni bavila dužim trčanjima i ova medalja će joj svakako biti podstrek da se ozbiljnije posveti ovim disciplinama.

Mirko Mauna je osvojio bronzanu medalju u trci starijih juniora na 6000m. Ovo bi trebala biti „ulazna karta“ u reprezentativnu kros selekciju za Kros Balkana u Beranama (Crna Gora) 9. novembra.

Vrlo dobro šesto mesto osvojili su Dejan Antunović u trci starijih juniora na 6000m i Andrej Joksimović u trci pionira na 2000m.

U okviru programa Krosa RTS-a najuspešnija je članica AK “Srem“ bila je bila Katarina Škorić koja je u trci devojčica četvrtog razreda na 500m vrlo ubedljivo osvojila zlatnu medalju. Odlično je trčao i Marko Lukač u trci dečaka petog razreda na 800m gde je osvojio srebrnu medalju izgubivši prvu poziciju u ciljnoj ravnini, ali je pokazao veliki potencijal i hrabrost. Treće mesto osvojio je Jovan Samardžić u trci dečaka prvog razreda osnovnih škola. Iako među najmanjima uspeo je da se domogne pobedničkog postolja.

You may also like