U susret prolećnom delu prvenstva mitrovački „Radnički“ dočekuje imenjaka iz Zrenjanina

by Ozon
0 comment

Sremska Mitrovica – U subotu, 10. marta počinje prolećni deo prvenstva Srpske lige grupa Vojvodina. Mitrovački „Radnički“ na svom stadionu u Hesni u 14:30 časova dočekuje imenjka iz Zrenjnina. Hesnerci će pokušati da se ravanširaju Zrenjanincima za neserećan poraz na početku prvenstva, kada su Mitrovčani vodili 1:0 do pred sam kraj utakmice, ali u finišu izgubili sa 2:1.

Hesnerci su do sada odigrali četiri prijateljske utakmice i to kao gosti. Pobedli su „Mitros“ sa 6:1, „Borac“ iz Martinaca sa 3:0, sa FK „Budućnosti“ u Salašu Noćajskom odigrali su izednačeno 2:2 i poraženi su u Laćarku od „LSK“-a sa 2:1.

FK „Radnički“ u petak, 23. februara u Staroj Pazovi u Kući fudbala igra sa Rumenkom. Generalna proba je u subotu, 3. marta u Staroj Pazovi protiv vojvođanskog ligaša „Jedinstva“.

Redove crveno-belih iz Hesne pojačali su:

Jević Uglješa iz „ČSK“-a iz Čelareva, Kremenović Bojan i Stoisavljević David oba iz „Cementa“ iz Beočina, Ivanović Nebojša iz „Bratstva“ Prigrevica, Zvonjain Mladen iz „OFK Odžaci“, Janković Dejan iz „Radnika“ iz Bijeljine, Tucakov Branislav iz Temerina, Ćurko Saša iz „Proletera“ iz Novog Sada. Iz Kostarike stigao je golman Vujasinović Vlada, a sa Malte povratnik u redove Hesneraca, perspektivni napadač Kovačić Aleksandar Saks.

U prelaznom roku redove „Radničkog“ napustili su: Lovrić prešao u „Slogu“ iz Erdevika, Naglić u „Jadran“ iz Golubinaca, „Savić“ u Hajduk iz Divoša i Roksa u „LSK“ iz Laćarka.

Sumoran i tužna jesen u Hesni obeležilla je jesenji deo prvenstva, kada je „Radinčki“ zauzeo poslednje mesto sa samo dva osvojena boda. U dosadašnjoj istoriji kluba dugoj 96 godna, samo u prvenstvu II razreda Novosadskog nogometnog podsaveza 1934/35, FK „Radnički“ imao je lošiji skor u jesenjem delu, kada je zauzeo poslednje mesto sa 0 bodova.

Novo proleće koje dolazi, daje i budi nadu da će u Hesni biti lepše vreme i da će FK „Radnički“ pokušati nemoguću misiju, koja se zove opstanak u Srpskoj ligi.

Agilna, ambiciozna, požrtvovana i borbena uprava kluba, na čelu sa predsednikom Lončarevićem, direktorom Stojkovićem i sa članovima uprave Macanovićem, Borovcem, i Nenićem, daje sve od sebe da obezbedi sve potrebne uslove i sredstva, kako bi hesnerski brod zaplovio ka luci spasa. Svi članovi „Radničkog“ sa nestrpljenjem očekuju početak prolećnog prvenstva i veruju u čudo, mada čuda se u životu, a posebno u fudbalu retko dešavaju.

Sve članove „Radničkog“ obradovala je ambiciozna i optimistična izjava predsednika Lončarevića, koji je najavio da nema predaje u Hesni i da Hesnerci nisu Italijani.

Predsednik kluba je najavio da će se vodi žestoka i velika borba za svaki bod u svakoj utakmici do poslednjeg kola prvenstva. Radnički će igrati napadački i ofanzivno na pobedu, kako na svom stadionu u Hesni, tako i na gostujućim terenima širom Vojvodine.

Piše/foto: Stević Jovica

You may also like