Olimpijske nade: Mitrovčanke Olivera Mihajlović i Anastazija Bajuk do tri medalje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Najveće svetsko kajakaško takmičenje za uzrast od 15 do 17 godina, Olimpijske nade, održano je proteklog vikenda, od petka do nedelje, u poljskom gradu Poznanju. Reprezentacija Srbije je ostvarila zapažen uspeh osvojivši osam odličja, od kojih je čak tri otišlo u ruke članica sremskomitrovačkog kajak kluba „Val“ – Olivere Mihajlović i Anastazije Bajuk.

Najveći uspeh Olivera i Anastazija su postigle u dvosedu na dvestotine metara gde su osvojile srebrnu medalju u konkurenciji 2002. i 2003. godišta. Zlato je pripalo danskoj posadi Jensen i Milters, a bronza takođe Dankinjama Vinter i Hansen.

Pored dvoseda, dve medalje su osvojile u pojedinačnoj konkurenciji.

Olivera je u jednosedu na petstotina metara za 2002. godište osvojila bronzano odličje. Mađarica Vanda Zupko je stigla do zlata, a Dankinja Sara Milters do srebra.

U istom godištu u sprintu na dvestotine metara bronza je pripala Anastaziji. Treće mesto je delila sa još jednom reprezentativkom Srbije, Željanom Petrović. I u ovoj disciplini srebrna je bila Dankinja Sara, a zlato je osvojila Nemica Vibke Glam.

Uz naše kajakašice na regati je bio i trener Nenad Kosijer, a ovim takmičenjem završena je još jedna uspešna sezona mitrovačkog „Vala“.

You may also like