Košarkašice „Srema“ slavile protiv oslabljene „Novosadske ŽKA“

Sremska Mitrovica – Košarkašice „Srema“ slavile su sinoć i u trećoj pripremnoj utakmici, ovog puta u novosadskom „Spensu“ protiv ekipe ŽKK „Novosadska ŽKA“ iz Novog Sada rezultatom 57:53.

Utakmica je bila veoma brza i dinamična, sa mnogo kontranapada i otvorenih šuteva i sa čvrstom agresivnom odbranom. Igru „Srema“ predvodile su raspoložena i nezaustavljiva Anastasija Nićiforović, Jelena Janković koja je ponovo dominirala u skoku pod oba koša i borbena Ana Simić koja iz utakmice u utakmicu igra sve bolje kako u odbrani tako i u napadu. Dobru igru u ekipi iz Sremske Mitrovice pružila je i Vladislava Radaković.

Novosađanke koje važe za jednu od najboljih ekipa u Srbiji bile su oslabljene neigranjem tri veoma važne igračice od kojih su dve reprezentativke Srbije. „Srem“ je bio oslabljen neigranjem Ikonije Borić koja je izostala zbog povrede.

Košarkašice „Srema“ dale su sve od sebe i na ovom meču, a trener Nikola Milošević ukazao je šansu svim igračicama.

Najefikasnija na utakmici bila je Anastasija Nićiforović sa 19 poena, Ana Simić 14p, Jelena Janković 13p, Vladislava Radaković 9p, Milica Divljak 2p, Svetlana Kostić, Milica Rosić, Jelena Okanović, Sara Tanasić, Anđela Drinić, Marina Vasić, Kristina Momčilović.

Sledeću pripremnu utakmicu košarkašice „Srema“ igraju u Šapcu narednog vikenda.

You May Also Like