„Budućnost“ vrlo dobro startovala

Sremska Mitrovica – Rezultate koje je FK „BuduĆnost“ ostvarila u prve tri utakmice prolećnog dela prvenstva ulivaju nadu simpatizerima kluba da će se sremskoligaški fudbal igrati i sledeće sezone u Salašu Noćajskom.

U prvoj proveri, zaostaloj utakmici jesenjeg dela sezone, „Budućnost“ je dobila sigurno i ubedljivo konkurente za opstanak, FK „Jadran“ iz Golubinaca sa 5:0. Utakmicu je obeležio Mitar Janković sa 3 gola i dve asistencije za Simovljević Slavka i Dobo Mirka.

Mitar Janković, igrač utakmice

U 16. kolu u Salaš Noćajski je došla ekipa „Napretka“ iz Popinaca, takođe jedan od konkurenata za opstanak u sremskoligaškom društvu. Domaći plavo-beli su i tu utakmicu relativno ubedljivo dobili. Gosti su ispraćeni sa 4 gola u svojoj mreži. Grujić je postigao dva gola, a Janković Mitar i Simovljević Slavko po jedan pogodak. Velike zasluge za ove golove pripadaju i Vladimiru Zeljkoviću koji je 3 puta asistirao saigračima. Zeljković je imao je priliku da se i sam upiše u listu strelaca, ali je u 90. minuti njegov udarac sa bele tačke pročitao gostujući golman.

Posle dva pobede, i relativno dobro odigranih utakmica, u 17. kolu Salaščani su pretrpeli poraz u Klenku od ekipe „Borca“. Na toj utakmici ništa nije polazilo za nogom gostujućoj ekipi. Nezasluženo ubedljiv poraz, „Borac“ – „Budućnost“ 3:0.

U 18. kolu FK „Budućnost“ dočekuje „Graničar“ iz Adaševaca. Utakmica se igra u nedelju, 25. marta sa početkom u 15:00 časova.

You May Also Like