SMS servis za mitrovačke poljoprivrednike

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Osim što na lokalnom nivou propisuje mere podrške, Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica prati sve aktuelnosti , kreditne linije i konkurse u oblasti agrara i ruralnog razvoja, koje donose pokrajinski sekretarijati, republička ministarstva, fondovi i različite organizacije i institucije. O svim tim aktuelnostima Agencija informiše poljoprivrednike i pruža im određenu administrativno tehničku pomoć kako bi lakše došli do podsticajnih sredstava.

„Zauzeti poslovima na svojim njivama i farmama, naši vredni poljoprivrednici nemaju vremena za praćenje i pretragu aktuelnih konkursa, zato Agencija za ruralni razvoj obavlja taj posao za njih i o tome ih obaveštava na više načina. Svaki aktuelni konkurs iz domena poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljue se na internet stranici Agencije, kao i na društvenim mrežama, koje uglavnom prate mlađi poljoprivrednici. Lokalni i regionalni mediji, televizijske i radio stanice, štampa, internet portali, imaju veoma važnu ulogu u širenju svih vesti koje su bitne našim poljoprivrednicima, i veoma su nam dobar partner i saradnik u oblasti informisanja. Pre četiri godine razvili smo sistem obaveštavanja poljoprivrednika putem besplatnih SMS poruka, koji se i pokazao kao najefikasniji. Posedujemo bazu od par hiljada korisnika, koji su izrazili želju da budu obaveštavani na ovaj način, i ta baza se svakodnevno povećava. Pokrivene su oblasti ratarstva, voćarstva, povrtarstva, vinogradarstva, hortikulture, stočarstva, pčelarstva i seoskog turizma“, objašnjava Petar Samardžić, direktor mitrovačke Agencije za ruralni razvoj.

Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj grada

On dodae da je za naredni period u planu uveđenje i kategorije „žene poljoprivrednici“, „mladi poljoprivrednici“ i „prerađivačka delatnost“, kako bi informisali zainteresovane i u ovim „užim“ oblastima.

Takođe, porukama Agencija informiše poljoprivrednike i o svim bitnijim manifestacijama i događajima, koji se održavaju kako u njihovim selima tako i u drugim mestima širom Srbije. Zahtev za SMS obaveštavanje može da se preuzme na sajtu Agencije na adresi www.arrsm.rs ili popuni u prostorijama Agencije. Na taj način svi zainteresovani mogu dobiti tekstualnu poruku iz oblasti koja ih zanima, a za detaljne informacije i dalje smernice potrebno je doći do Agencije (zgrada DDOR osiguranja, ul. Svetog Dimitrija br. 6). Osim pružene informacije, zaposleni u Agenciji će zainteresovanima pružiti i potrebnu administartivnu i tehničku pomoć, oko pribavljanja potrebne dokumentacije, tumačenja pravilnika, popunjavanja zahteva i obrazaca, kako bi lakše došli do sredstava koja su im na raspolaganju.

„Sve usluge koje pruža Agencija su potpuno besplatne“, naglašava Samardžić i podseća da se očekuju novi konkursi Ministarstva poljoprivrede, kako nacionalni, tako i u okviru IPARD programa, dok je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu već raspisao nekoliko konkursa za 2018. godinu.

„Nakon raspisivanja konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke sistema za navodnjavanje i sistema za zaštitu od vremenskih nepogoda, Pokrajinski sekretarijat je raspisao i konkurse za podizanje i opremanje plastenika i za opremanje stočarskih farmi, o čemu su mitrovački poljoprivrednici obavešteni SMS porukom Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica“, završava Samardžić.

Možda Vam se svidi i