Protekla godina zlatna za mitrovačke mlade kuglaše

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mladi kuglaši iz Sremske Mitrovice obeležili su ovu godinu sjajnim nastupima na domaćoj i međunarodnoj kuglaškoj sceni.

Svoje prve kuglaške korake napravili su u kuglani Sportskog centra „Pinki“ gde su kao pioniri počeli prvo sa treninzima a onda i sa takmičenjima. Da su veoma talentovani sportisti pokazale su ubrzo i medalje koje su osvajali kako u pionirskoj konkurenciji, a tako kasnije i na kadetskim i juniorskim takmičenjima.

Njihov ogroman talenat nije promakao ni domaćim kao i inostranim stručnjacima koji su ih angažovali da se takmiče u našim najjačim klubovima i u reprezentaciji Srbije od pionirske do seniorske selekcije.

Ova 2017. godina bila je izuzetno značajna za njih po osvojenim medaljama.

Sara Žurovski je rođena 1995. godine. Nebrojeno medalja osvajala je u svim selekcijama kako ekipnim tako i na pojedinačnim takmičenjima. Standardni je član ženskog juniorskog kuglaškog kluba „Vojvodina“ iz Novog Sada. Član je Juniorske reprezentacije Srbije.

Na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za juniore koje je održano 17. decembra u Apatinu još jednom je pokazala da je broj jedan na ženskoj kuglaškoj sceni Srbije. Osvojila je „Duplu krunu“ – zlatna medalja u pojedinačnoj konkurenciji i zlatna medalja u kategoriji kombinacije.

Bojan Kličarić je rođen 1995. godine. Prošao je sa velikim uspehom sve selekcije od pionira do seniora, a iako je još junior sa velikim uspehom nastupao je i takmičenjima seniora.

Član je Juniorske ekipe „Crvena Zvezda“ iz Beograda. Ove godine je sa juniorskom ekipom „Crvene Zvezde“ osvojio prvo mesto što je ovoj ekipi peta uzastopna titula. Takmičenje je održano u Bačkoj Topoli u aprilu, a Bojan je bio igrač prvenstva sa oborenih 608 čunjeva.

Inače Bojan je zajedno sa Igorom Kovačićem i aktuelni svetski rekorder u kategoriji tandemi.

Na takmičenju u Beogradu koje je održano početkom decembra, Bojan je zajedno sa prvotimkom zrenjaninskog „Kristala“, Draganom Dorožan, osvojio zlatnu medalju na seniorskom takmičenju u kategoriji sprint. 17. decembra na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za Juniore koje je održano u Apatinu, Bojan je ponovo osvojio zlatnu medalju u kategoriji kombinacije.

Igor Kovačić rođen je 1994. godine. Višestruki je svetski prvak u kuglanju. Igrajuću u pionirskoj selekciji kuglaškog kluba „Srem“ brzo je pokazao da će postati broj jedan na domaćoj i svetskoj kuglaškoj sceni. Do sada je osvajao veliki broj značajnih medalja u pionirskim, kadetskim, juniorskim i seniorskom konkurencijama.

Standardni je član seniorske reprezentacije Srbije sa kojom je osvajao dve zlatne i jednu bronzanu medalju na Svetskim prvenstvima. Dvostruki je prvak sveta ekipno i u tandemu u konkurenciji U-18 održanom 2011. godine u Sarajevu, dvostruki prvak sveta ekipno i u tandemu 2012. godine u nemačkom gradu Bautzenu, dvostruki prvak sveta u kuglanju kao član ekipe i u kombinaciji na Svetskom prvenstvu održanom u Češkoj 2014. godine.

Prošle godine na Svetskom prvenstvu u Novigradu osvojio je četiri zlatne medalje u juniorskoj i tri zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji, pa je proglašen za najtrofejnijeg igrača takmičenja.

Ove godine u sastavu seniorske rezentacije Srbije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu koje je održano u Nemačkom gradu Detenhajmu. Na ovom takmičenju Igor je u jednom meču zablistao i izjednačio pojedinačni svetski rekord koji je do tada držao mađarski reprezentativac Kiš. Takođe ove godine dobio je i „Majsku nagadu“ Republike Srbije kao najbolji sportista u 2017. godini u kategoriji neolimpijskih sportova.

Igor je iako mlad takmičar do sada nastupao za Kuglaški klub“Srem“ iz Sremske Mitrovice, zatim za beogradsku „Crvenu Zvezdu“ i beogradsku „Poštansku štedionicu“.

Igrao je i za Mađarsku ekipu iz Segedina i sa njima postigao sjajne rezultate u Kuglaškoj ligi šampiona.

Sada sa uspehom brani boje Italijanskog kluba „Neumarkt“ koji se nalazi na prvom mestu italijanske lige i takmiči se u kuglaškoj Ligi šampiona.


D. Simunović

Možda Vam se svidi i