Sremska Mitrovica – U petak, 22. decembra sa početkom u 18 časova u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ održaće se promocije knjige pod nazivom „Bez dragi moji“ autorke Lidije Ćirić.

U programu učestvuju:
Lidija Ćirić, autorka
Mirana Marković
Jasna Arbanas.

*Radi se o delu koje na još ogoljenijiji i eksplicitniji način od prva dva njena ostavrenja, oslikava sve emotivne i egzistencijalne uzlete i padove s kojima se suočava žena u srpskom društvu.

„Ukštanje različitih tematskih rukavaca (porodica, žene, muškarci, brak, rat, politika, život u Srbiji pre i posle petog oktobra, bombardovanje) a nad kojima je uvek natkriljen eros u najogoljenijem vidu, omogućava čitaocu da iz teksta Lidije Ćirić konstruiše stvarnost novu i svoju. To je jedna postmoderna galerija muškaraca i žena, povest urbane svakodnevice. To nisu priče za “laku noć velika deco”, nego priče za “dobro jutro mali ljudi”, priče protiv ustajalog života i licemerja naše epohe, našeg podneblja“, napisao je o ovoj knjizi pisac Milivoje Mlađenović.

Preporučujući knjigu Igor Perišić ističe:

„Prividno antifeministkinja, a zapravo postfeministkinja, Lidija Jelisavčić Ćirić u svojim provokativnim pričama ume da žari i pali seksi diskursom, ali i da bude smerna učiteljica porodičnih vrednosti. U svakom slučaju bez pardona, bez kompromisa sa književnim establišmentom, ona udara – kako bi rekao Rambo Amadeus – šakom u (čitalačku) glavu.”

*Blic

You may also like