ŽFK „Sremice“: Seniorke izgubile, kadetkinje pobedile

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 17. septembra seniorska ekipa ŽFK „Sremica“ izgubila je utakmicu od evidentno jače i starije ekipe ŽFK „Zrenjanin 1919“ iz Zrenjanina.

U izuzetno borbenoj utakmici sa puno neiskorišćenih šansi domaća ekipa je poražena sa 4:1. Ono što raduje jeste da ekipa „Sremica“, iako po uzrastu najmlađa ekipa u Drugoj ligi za žene Sever, pokazuje veliku borbenost i fudbalsko umeće i da će vremenom postati ekipa za respekt.
Gol za „Sremice“ postigla je Kobal Lea.
Sastav: Nedić, Kobal, Ožegović, Lukić, Đenić, Belić, Božić, Blagojević, Birač, Stanivuković, Todorović B, Maksimović, Divljak, Đuričić, Todorović J.

U nedelju, 18. septembra kadetska ekipa ŽFK „Sremica“ u I kolu Razvojne lige mlađih kategorija Srbije za žene, grupa „Sever“ dočekala je ekipu ŽFK „Spartak“ iz Subotice na terenu FK „Mitros“ u Sremskoj Mitrovici. Iako su Sremice prvi put zaigrale na ovom terenu, to ih nije poremetilo i odigrale su utakmicu na vrhunskom nivou i time priredile pravo uživanje publici koja ih je u velikom broju bodrila na putu ka pobedi.

Odmah na početku utakmice ekipa domaćih pokazala je voljom i kvalitetom da će sva tri boda osvojiti. Lepim potezima talentovanih devojčica često su aplaudirali prisutni na tribinama, gošće su se na ovoj utakmici borile ali osim borbenosti koja je za svaku pohvalu nisu puno pokazale protiv razigranih Sremica. Utakmica se završila rezultatom 9:0 u korist Sremica.

Golove su postigle: Maričić u 16. minutu, Pavlović u 13. i 37. minutu, Bančević u 18. minutu iz slobodnog udarca, Host u 42. 45. i 58. minutu, Bradara A. u 60. minutu i Bogdanović u 69.minutu. Iako su na terenu akteri bile devojke viđeno je dosta oštrih duela, a najzapaženije u redovima Sremica bile su najmlađe Anđela Matić i Ana Grujić.

Sastav: Bojadžija, Maričić, Konjević, Pavlović V, Bradara S, Lakatoš, Bančević, Živanović, Belić, Grujić A, Pavlović J, Zaskalicki, Host, Bradara A, Turopoljac, Bogdanović, Sarka, Grujić S.

Treneri: Dragan Delić i Igor Milanović.

Možda Vam se svidi i