Sremska Mitrovica – Juniorska ekipa atletskog kluba Sirmium je ovogodišnji šampion države i naredne godine predstavljaće Srbiju na Kupu evropskih šampiona. Iako još uvek mlađi junior rezultatima se nametnuo Ognjen Stojanović.

Ovo je godina njegovih uspeha, izborio je mesto u reprezentaciji Srbije i sa ostvarenom normom jedini je mitrovački sportista učesnik EYOF-a, koji je ove godine održan u Tbilisiju u Gruziji. Sa štafetom mlađe juniorske reprezentacije Srbije 4x100m osvojio je zlatnu medalju na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore. Uz to oboren je i državni rekord star 10 godina, koji sad iznosi 42,71 sekundu.

Ogi

U svojim disciplinama 100 i 200m popravio je lične rekorde za više od pola sekunde. Sezonu je završio sa 11,07 na 100m i 22,87 na 200m. U prvoj disciplini to je istovremeno i norma za Prvenstvo Evrope, tako da će nas Ognjen Stojanović naredne godine predstavljati na Šampionatu Starog kontinenta za mlađe juniore. Iako je tek prva godina mlađi junior osvojio je medalju i na Prvenstvu Srbije za starije juniore ostavivši iza sebe mnoge favorite.

Njegov trener Goran Pavlović posebno ističe da je Ognjen Stojanović veliki borac na takmičenjima što mu je i donelo ove uspehe i ne zazire od favorita, ipak ima još puno stvari na kojima treba poraditi. Uz podršku Grada Sremska Mitrovica i Atletskog saveza Srbije ovaj mladi sprinter je na putu da postane vrhunski sportista.

A. P.

Možda Vam se svidi i