Sremska Mitrovica – Juče je na atletskom stadionu “Sirmijum” održan Međunarodni atletski miting “Sirmium Pilum 2014″.

Pre seniorskog takmičenja održano je takmičenje pionira u nekoliko disciplina u kojima je sedam atletičara AK “Srem” postiglo zapažene razultate. U disciplini skok u vis Mitrović Miloš je osvojio prvo mesto rezultatom 175cm. Takođe prvoplasirana bila je i Jovanović Tamara u disciplini bacanje kugle za pionirke (3kg) sa rezultatom 11,18m. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je Stanimirović Sara u discipline bacanje koplja (400g) rezultatom 38,08m.

Miting je otvorio načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić, pozdravljajući sve prisutne i kao i pobednik prošlogodišnjeg mitinga, bacač koplja Vedran Samac.

Slobodan Branković generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, koji je takođe prisustvovao ovom događaju dodelio je medalje najboljim pionirima.

“Izuzetno mi je drago što je u jedinom atletskom gradu koji poseduje pravu atletsku stazu, pravi atletski stadion započela organizacija jednog ozbiljnog atletskog mitinga i verujem da će Sremska Mitrovica upravo biti prepoznata na mapi Evrope i sveta po ovom događaju i nadam se da će on postati tradicionalni sportski događaj koji ćesvake godine biti planiran u budžetu grada”, ovom prilikom rekao je Branković.

Na takmičenju su se takmičilo 26 klubova sa 160 takmičara iz četiri zemlje

Možda Vam se svidi i