Rezultati ,,5. Pingvin kupa,,

Sremska Mitrovica – U subotu 18. avgusta na bazenima Sportskog centra ,,OAZA,, održan je Plivački miting ,, 5. PINGVIN CUP ,,.

Na održanom mitingu nastupilo je 217 plivača iz 10 klubova: PK „DELFIN“ Temišvar (Rumunija), PK „DVOROVI“ BIH, PK ,,VOJVODINA,, Novi Sad, PK ,,VRAČAR,, Beograd,  PK „POLET“ Sombor, PK „NAPREDAK“ Kruševac, PVK,, SREM,, Sremska Mitrovica, PK ,,DELFIN,, Šabac, , PK „KOLUBARA“ Lazarevac i domaćini PK ,,OAZA,, iz Sremske Mitrovice.

Ovo takmičenje koje se od ove godine nalazi u zvaničnom kalendaru Plivačkog saveza Srbije je najveće plivačko takmičenje ikada organizovano u našem gradu kako po broju učesnika, tako i po kvalitetu ostvarenih rezultata.

Uz intoniranje državne himne i pozdravne reči domaćina, takmičenje je otvorio gradonačelnik Sremske Mitrovice,Branislav Nedimović.

Na revijalnim trkama namenjenim početnicima nastupilo je 73 dečaka i devojčica, većinom iz PK „OAZA“ koji su isplivavši deonicu od 25 metara i osvojili svoje prve medalje.

U takmičarskom programu prikazan je izuzetan kvalitet plivanja kako gostujućih plivača tako i domaćina PK „OAZA“ koji su sa osvojenih 38 medalja (15 zlatnih, 12 srebrnih i 11 bronzanih) u ukupnom plasmanu klubova na ubedljivo prvom mestu, ispred drugoplasiranog PK „VRAČAR“ iz Beograda sa osvojenih 22 medalja i trećeplasiranih Plivački klub ,,Temišvar ,, iz Rumunije sa osvojenih 19 medalja.

Na Memorijalnoj trci starijih pionira na 50 metara slobodno koja nosi ime „Srđan Arizanović“  u znak sećanja na tragično preminulog mladog mitrovačkog plivača maratonca pobed io je plivač PK „NAPREDAK “ Marko Danev.

Izuzetni uslovi u Sportskom centru ,,OAZA,, , besprekorna organizacija, prepuno gledalište i odlični rezultati  omogućili su da u najtrofejnijem individualnom srpskom sportu  Sremska Mitrovica dobije status značajnog plivačkog centra u Srbiji.

Zvanični zapisnik sa takmičenja može se pogledati na http://www.serbia-swim.org.rs/rezultati.

 

You May Also Like