Sremska Mitrovica – U okviru 15.kola Druge lige Srbije, grupa „Sever“, ŽRK Srem ubedljivo je porazio gostujuću ekipu ŽRK Jabuke rezultatom 33:16 ( 15:8 ).

Utakmica je odigrana u PSC Pinki 17.03.2012.sa početkom u 13 časova. Od prvog minuta ove utakmice bilo je jasno da će ekipa Srema koja je konačno zaigrala kompletna ostvariti laganu pobedu protiv ekipe iz vrha tabele. Ogromna razlika u kvalitetu između mlade domaće ekipe i znatno iskusnijeg gostujućeg sastava materijalizovana je već u 10.minutu kada je na semaforu stajalo 9:1 za Srem. Iz minuta u minut razlika je rasla a trener domaćih Dragan Krstić koristio je mogućnost da priliku pruži svim raspoloživim snagama. U domaćem sastavu bolje od ostalih bile su vršnjakinje Suzana Miličić ( strelac 9 golova ) I Marija Uskoković ( / golova ). Iako još nisu napunile 18.godina dva lucidna beka zabavljali su publiku prelepim potezima i golovima za pamćenje. Mnogobrojna publika koja je doputovala sa gostima u neverici je posmatrala meč u kojem je Jabuka već unapred upisala bodove. Novi, renovirani sastav Srema, najmlađa ekipa na drugoligaškom Severu pokazala je da će do kraja sezone lagano igrati protiv svakog protivnika i da je plasman u Prvu ligu Srbije realnost kluba iz Sremska Mitrovice. Na golu Srema briljirale su Jovana Risović ( seniorski reprezentativac Srbije) i Višnja Varga ( juniorski i kadetski reprezentativac Srbije). I ova utakmica je dokazala da se radi i možda najperspektivnijem golmanskom tandemu u Srbiji. Posebnu zanimljivost ovog meča i pravu poslasticu za publiku bio je nastup tri pionirke Aleksandre Bakše, Nataše Pavlović i Nataše Veselinović. Devojčice koje imaju samo 12 godina hrabro su zaigrale u seniorskoj konkurenciji i pokazali da Srem ima lepu budućnost. Nataša Veselinović je na ovoj utakmici postigla svoj prvi gol u seniorskoj ekipi. Treba istaći i izuzetno kvalitetno suđenje na ovoj utakmici jednog od najboljih superligaških parova Milice Džajići Danijele Kovačević koje su pokazale da sudije svojom objektivnošću i poznavanjem rukometne igre mogu da ulepšaju utakmicu i dobiju aplauz od objektivne publike u Sremskoj Mitrovici.

Predsednik kluba Nemanja Crnić izrazio je zadovoljstvo posle meča pre svega kvalitetom igre i zalaganja koji je pokazatelj da će u ostatku sezone mitrovačka hala Pinki biti dom lepog i atrktivnog rukometa. Zahvaljujući brizi i razumevanju gradonačelnika Sremske Mitrovice Branslava Nedimovića mlade rukometašice su dobile odlične uslove za rad i biće dobar promoter našeg grada nastupajući sledeće sezone u elitnom rukometnom takmičenju Srbije.

ŽRK SREM: Varga, Savinović, Vojvodić-5, Ostojić, Samac, Đokić-2, Miletić-2, Miličić-9, Sretenivić, Bakša, Risović, Savić-4, Veselinović-1, Milić-3, Pavlović, Uskoković-7

ŽRK JABUKA:Cvetković, Matijašević B-2, Matijašević S-1, Sekulovski, Škrbić, Trajčevski, Naumovski, Ristić M-4, Markovski-1, Panić, Dejanovski, Ristić T-7, Hemeson, Anđelkovski-1

You may also like