Sremska Mitrovica – U sredu 2.marta u PSC „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici i SŠ „ 9. Maj“ održaće se Međuokružno takmičenje u odbojci za pionirke i omladinke
Na okružnom takmičenju u odbojci (najbolji u Sremu) u sve četiri kategorije (pioniri/ke,omladinci/ke) plasirale su se ekipe sremskomitrovačkih osnovnih i srednjih škola.
Gradska uprava je domaćin medjuokružnog takmičenja, gde se sastaju po četiri ekipe u svakoj kategoriji iz medjuokruga u kategoriji: pionirke (plasirala se ekipa OŠ“Slobodan Bajić – Paja“) i omladinke (plasirala se ekipa SEŠ “9. maj“). Najbolji iz ovog ranga takmičenja plasiraju se na republička takmičenja.
Najavljen je i dolazak Bore Stankovića, generalnog sekretara Republičkog saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje, na otvaranje ovog takmičenja.
Poseta generalnog sekretara Republičkog saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje, ima veliki značaj jerod ove godine intencija Ministarstva za omladinu i sport je popularizacija školskog sporta, kao i uključivanje dece u sport.Poseta Sremskoj Mitrovici je podrška kandidaturi našeg grada za domaćina IX ŠKOLSKE OLIMPIJADE UČENIKA SRBIJE koja se održava u maju 2012.godine .

You may also like