Predstava „Dok čekamo Godoa“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Velikoj sceni sremskomitrovačkog Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u četvrtak 7. decembra sa početkom od 20:00 sati biće odigrana predstava „Dok čekamo Godoa“ urađena prema adaptiranom tekstu čuvene drame Semjuela Beketa, a režiji Vukašina Ranđelovića i u produkciji Akademije umetnosti iz Novog Sada.

„Dok čekamo Godoa“ je predstava nastala iz rada na anti-dramskom tekstu Semjuela Beketa „Čekajući Godoa” – jednom od najznačajnijih dramskih tekstova 20. veka. Oslanjajući se na teme i motive dela, ekipa predstave je već postojeću strukturu drame razvila u onom pravcu u kojem bi, kako oni kažu, sam Beket to uradio da je imao priliku da se sretne sa njima i svoj tekst pročita iz perspektive iz koje su ga oni pročitali.

Demistifikujući predrasude vezane za samo delo, razotkrivajući naizgled besmislene situacije i ulazeći u svet apsurda uočili smo koliko je, isti, sveopšte prisutan danas i ovde. Ne određujući tačno mesto i vreme dešavanja, omogućili smo sebi da dopremo do suštine onoga čime se pisac bavio u delu – nestalnošću ljudskog duha.Živeći i stvarajući u svetu punom kontradiktornosti mi uporno tragamo za pravim odgovorima, a Beket pruža najiskreniji odgovor – pravog odgovora nema

Uloge tumače: Peđa Marjanović, Aljoša Đidić, Miloš Lazić, Vukašin Ranđelović i Stefan Beronja.

Cena ulaznice za ovu predstavu iznosi 300 dinara. Rezervacije ulaznica važe do 4. decembra. Sve informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na broj telefona: 022/615-115, radnim danima do 15 sati.

You may also like