Sremska Mitrovica – U Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici u sredu 4. novembra sa početkom u 20:00 časova biće odigrana predstava Zvezdara teatra “Čorba od kanarinca”.

Uloge: Mina Lazarević i Ljubomir Bandović.

Jeca i Meda se vole. Vole se već trinaest godina. Iskreno, potpuno. Jeca želi da se venčaju kako bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se ne bi posle voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti.

1 (3)

Reč reditelja: Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pri tom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne melodrame. Ova, druga po redu, beogradska postavka Čorbe od kanarinca (u međuvremenu komad je igran i na mnogim scenama pozorišta Srbije), donosi jedno savremeno čitanje Radovićevog teksta iz 1998. godine, prilagođeno današnjim parovima i njihovim mukama. Ipak, ono što je van vremena jeste taj stalni sukob između optimiste i pesimiste, entuzijaste i „hejtera“, zanesenjaka i pragmatičara, romantika i cinika. Taj sukob uopšte i ne bi bio toliko smešan i izabavan, da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo zaljubljeni jedno u drugo. Na kraju krajeva, Čorba od kanarinca jeste komad o ljubavi.

5

Cena ulaznice je 600 din.
Dodatne informacije i rezervacije karata možete dobiti na broj telefona 022/615-115.

4

Možda Vam se svidi i