Sremska Mitrovica – Pred prepunom salom mitrovačkog pozorišta, sinoć je održan koncert “ Ajde Jano…“ Gradskog hora i Narodnog orkestra Centra za kulturu „Sirmiumart“.

Publika je imala priliku da kroz vokalna i instrumentalna izvođenja doživi deo narodne pevačke i muzičke tradicije, u kojoj se reflektuju specifičnosti naroda – kulturno nasleđe, podneblje, jezik i narodni instrumenti.

hor

Ovo je bio prvi zajednički koncert Gradskog hora, koji je nastupio pod vođstvom Ivane Šević, i Narodnog orkestra „Sirmiumarta“, pod vođstvom Vladimira Marušića.

123

Kako je za radio Ozon rekao Petar Samardžić, ovo je prvi put da zajedno nastupaju najmlađa i najstarija sekcija Centra za kulturu „Sirmiumart“.

„Večeras su se spojile najmlađa i najstarija sekcija „Sirmiumarta“. Gradski hor je osnovan 2013. godine, ali su za relativno kratko vreme osvojili brojne nagrade i priznanja. Narodni orkestar je jedna od prvih sekcija, postoji već punih pet decenija, i nezaobilazna su pratnja folklornog ansambla „Branko Radičević“. Obe sekcije neguju narodnu tradiciju što će večeras i pokazati publici“, rekao je Samardžić.

Svojim nastupom, veče su ulepšale i gošće koncerta – članice Ženske pevačke etno grupe „Srpski dom“

1234

Možda Vam se svidi i