SM JAZZ&BLUES SPRING FEST

Sremska Mitrovica – Poslednjeg vikenda marta, u petak 30. i subotu 31. marta, Pozorište “Dobrica Milutinović”, organizuje sedmi po redu muzički Festival “SM JAZZ&BLUES SPRING FEST” u Hrvatskom domu, bivšem Domu omladine sa početkom u 21:00 sat.

“SM JAZZ&BLUES SPRING FEST” neguje prave vrednosti i kulturološki i muzički komunicira sa savremenim dešavanjima na domaćoj i inostranoj muzičkoj sceni, afirmišući izuzetne muzičare i kvalitetne bendove širokog džez i bluz pravca, rekla je Tatjana Marelj Zečević, direktorica mitrovačkog Pozorišta.

Festival počinje u petak, 30. marta, nastupom sve popularnijeg mitrovačkog instrumentalnog sastava “Lost Professors”, kojima će se na samom početku večeri u dve numere, pridružiti gošća Fesivala Katarina Dumančić, sledi Kvartet Milana Petrovića, koji donosi zanimljivu kombinaciju fank, bluz i sving zvuka. Sredinom večeri publika će imati priliku da čuje izuzetnu džez, pop i soul pevačicu Irenu Blagojević.

Prvo festivalsko veče završava se nastupom popularne bluz grupe “Zona B”.
U subotu, 31. marta, drugo festivalsko veče otvara poznati mitrovački bluz sastav “The Gamblers”, sledi “Don Giovanni Blues Group” modernog bluz zvuka sa primesama fanka i roka, i pevačica koja se ubraja u najkvalitetnije soul-fank vokale u regionu “Bojana Stamenov&Jam Innovation”, u pratnji vrsnih instrumentalista.

Oni će svojom energijom i efektnim nastupom zaokružiti sliku sedmog festivala “SM JAZZ&BLUES SPRING FEST”. Pokrovitelj Festivala je Grad Sremska Mitrovica, a organizatori očekuju tradicionalno dobru posećenosti i naglašavaju da je ulaz na Festival besplatan.

You May Also Like