Sremska Mitrovica – U saradnji sa Evropskom pešačkom asocijacijom, Planinskim savezom Srbije, predstavnicima lokalnih samouprava, Specijalni rezervat prirode „Zasavica“ uključen je pešačku mapu Evrope.

Ovaj poznati prirodni rezervat jedan je od destinacija budućim turistima, koji aktivno pešače raznim evropskim putevima. Putevi kroz Srbiju, E4 i E7, ubrajaju se u ukupno 12 Evropskih pešačkih puteva, a Zasavica, Fruška gora, Sremska Mitrovica i okolna mesta, sadržaće pešačke staze i puteve, koji će svakodnevno biti odredišta domaćih i inostranih turista.

Prema rečima Borisa Mićića, predsednika Planinskog saveza Srbije, trase za aktivne pešake su već utvrđene i napravljene, a trasa dužine 3500 km (E4 i E7 put) našla se i u Publikaciji o Srbiji, uz veliko interesovanje stranih zemalja.

Upravnik Speijalnog rezervata prirode „Zasavica“ Slobodan Simić ovom prilikom je naglasio važnost animiranja stanovništva, kako u Mitrovici tako i u okolnim mestima, organizovanjem tura i edukacijom o važnosti razvoja turizma u Sremu.

Kako kažu koordinatori projekta, cilj je da se deluje iz lokalnih sredina, lokalnih samouprava, kako bi se stekla svest o tome da su razvoj turizma i ugostiteljstva veoma bitan deo razvoja društva. Pokretanje stanovništva, lokalne samouprave, Turističkih organizacija ili preduzetnika da učestvuju u ovakvim i sličnim projektima, najvažniji je cilj misije Evropske pešačke asocijacije i Planinskog saveza Srbije.

You may also like