Zvoni za Evropu

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji, drugu godinu za redom organizovan je seminar „Zvoni za Evropu“ za srednjoškolce 3. i 4. godine .

Prve godine projekat je finansirala nemačka fondacija „Fridrih Ebert“, a drugu godinu Grad Sremska Mitrovica.

Program je koncipiran tako da se devet nedelja po sat i po vremena polaznici edukuju u vidu radionica i predavanja.

Projekat je završen posetom gradnačelniku Sremske Mitrovice, Branislavu Nedimoviću, a kasnije i odlaskom Narodne skupštine Republike Srbije, gde će polaznici razgovarati sa nekoliko narodnih poslanika.

„Zvoni za Evropu“ je program neformalnog obrazovanja namenjen učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola sa idejom da se edukuju o vrednostima koje se neguju u okvirima Evropske unije, zatim o njenoj strukturi i istorijatu. Takođe, srednjoškolci se upoznaju sa prednostima i izazovima koji njihovu zemlju čeka u procesu evropskih integracija. Posebna pažnja posvećena je mogućnostima koje se pružaju mladim ljudima u pogledu nastavka njihovog obrazovanja i unapređenja socijalnog života.

Osnovni ciljevi programa su podizanje nivoa znanja mladih o Evropskoj uniji, kao i predstavljanje pogodnosti koje mladi ljudi mogu imati u procesu integracije naše zemlje u evropske structure.

You May Also Like