Sremska Mitrovica – Film je režirao Stevan Filipović kome je ovo drugo ostvarenje. Njegov prvi film je „Šejtanov ratnik“. U filmu glavne uloge imaju Viktor Savić i Nikola Rakočević a pored njih tu su i Dragan Mićanović, Nataša Šolak, Nikola Kojo, Predrag Ejdus i mnogi drugi.

Film „Šišanje“ donosi priču o beogradskom srednjoškolcu Novici (Nikola Rakočević), šampionu u znanju matematike. Novica je uvučen u svet skinheda, opčinjen njihovim harizmatičnim vođom Reljom (Viktor Savić). Pridruživanje bandi skinheda za Novicu pre svega znači uklapanje u školsko društvo, budući da ga većina drugara smatra knjiškim moljcem i štreberom. Uskoro će biti zatrovan rasističkim stavovima te grupe i nasiljem. Budući da je dobar u gotovo svakom poslu koga se prihvati, Novica ubrzo počinje da se penje na lestvici važnosti među skinhedima. Postaje jedan od najvatrenijih navijača Fudbalskog kluba „Radnik“. Šolakova i Kojo igraju policijske inspektore koji pokušavaju da obuzdaju tu grupu neonacista.

U Sremskoj Mitrovici film će se prikazati na velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“, početak u 20.00 sati, cena karte 200,00 RSD.

You may also like