,,Pesnik i meni“ – Osnovci sa pesnikom Terzićem

Od strane Ozon
0 komentar

U organizaciji udruženja ,,Sirmium- grad dece“, održana je radionica ,,Pesnik i meni“, osmišljena i realizovana kao druženje sa velikim pesnikom, Nedeljkom Terzićem, čovekom koji je ceo svoj život posvetio najmlađima, koji je izdao pedeset knjiga, dobitnika mnogih nagrada, plaketa, osnivača Međunarodnih i domaćih festivala.

Učesnici su bili učenici četvrtog razreda Osnovne škole ,,Slobodan Bajić Paja“ iz Sremske Mitrovice, sa učiteljicom Tanjom Berisavljević.
Potvrdan odgovor na pitanje moderatora Sandre Štetina, da li se u svakom od nas krije pesnik i da li ga možemo probuditi, dala su deca čitajući svoje autorske pesme. Na opšte iznenađenje, deca su pripremila i literarne sastave o našem današnjem gostu.
Profesorica Ivana Marketanović je uz klavirsku pratnju svirala pesmu ,,Žirafa“, po stihovima Nedeljka Terzića, za koju je muziku napisao nastavnik muzičke kulture Dragan Mijailović, koja je štampana u dečjem časopisu ,,Neven“. Deca su savladala tekst i melodiju, a potom je obrazovan hor.
Razgovarajući sa učenicima, pesnik je pričao o nastanku njegovih pesama, govoreći svoje stihove, a potom je nastala zajednička pesma.

Koleginica Jovana Jokić je koordinirala današnjom radionicom između pesnika i dece.
Udruženje Sirmium- grad dece se zahvaljuje učenicima četvrtog razreda Osnovne škole ,,Slobodan Bajić Paja“, učiteljici Tanji Berisavljević, direktorici škole Mariji Han na nesebičnoj podršci, pesniku i velikom prijatelju Nedeljku Terziću i direktoru Biblioteke ,,Gligorije Vozarović“, Slobodanu Kekiću na ustupljenom prostoru i još jednoj lepoj saradnji.

Sandra Štetina

Možda Vam se svidi i