MITROVČANI NA POKRAJINSKOJ SMOTRI RECITATORA „PESNIČE NARODA MOG“

Od strane Ozon
0 komentar

Danas su Mitrovački recitatori krenuli u Sečanj na 52. Pokrajinsku smotru recitatora “Pesniče naroda mog”.

Na 5 zonskih smotri, Sremska Mitrovica, Čoka, Bač, Kovin i Subotica, ove godine plasirala su se 483 recitatora. Žiri na tim smotrama odabrao je 201 recitatora u 3 starosne kategorije: najmlađi uzrast 1- 4 razred, srednji uzrast 5 – 8. razred i stariji uzrast srednjoškolci i stariji.

Pokrajinska smotra recitatora “Pesniče naroda mog” završna je smotra najboljih recitatora Vojvodine, i sastavni je deo jedinstvene selekcije za Republičku smotru recitatora. Smotra je tokom svog trajanja iznedrila veliki broj pesnika, glumaca, reditelja, recitatorskih pedagoga, profesora književnosti…U nekim centrima vrlo uspešno rade i deluju recitatorski klubovi a među njima je i Sremska Mitrovica i oni su jezgro najuspešnijih recitatora u Vojvodini.

Od 201 najuspešnijeg recitatora sa kvalifikacionih selekcija na završnoj manifestaciji, 8. maja (srednji uzrast) 9.maja (mlađi uzrast) i 14. maja (stariji uzrast) žiri smotre u sastavu: Miodrag Petrović, Krunc Aniko, Ana Leskovac, Sabina Adamović, Amalija Kovač i Katarina Čeliković proglasiće najbolje recitatore Vojvodine i odabrati po 9 recitatora iz svake kategorije za republičku smotru 14. i 15. maja u Valjevu.

52. Pokrajinska smotra recitatora “Pesniče naroda mog” održaće se u Sečnju 8, 9. i 10. aprila 2022. godine.

Možda Vam se svidi i