„Malograđanska svadba“ na sceni mitrovačkog pozorišta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u subotu, 18. marta sa početkom u 20 časova biće odigrana večernja predstava „Malograđanska svadba“, po tekstu Bertolda Brehta.

Predstava je premijerno izvedena u Pozorištu „Stevan Sremac“ u Crvenki, 28. januara 2017, a sada će i mitrovačka publika imati prilike da pogleda ovu predstavu. Režiju potpisuje prvak Drame Srpskog narodnog pozorišta i reditelj, Radoje Čupić.

Malograđanstvo je ustvari karakterna osobina osoba koje žive u sredini gde svi poznaju jedni druge i gde postoji utakmica u tome čije će šta biti bolje. Zabadanje nosa u način života drugih je jedna od glavnih osobina malograđanina.Sakrivanje loših stvari u vlastitoj porodici, a raskopavanje i razotkrivanje po tuđoj, jedna je od njihovih značajnih osobina. Tu spada i život po strogo utvrđenim pravilima, kao i strah od toga da “ne pukne bruka” u familiji. Ogovaranje, izazivanje zavisti, ili zavist prema drugima, omalovažavanje drugih, ili naprotiv preterano uzdizanje drugih, dodvoravanje, ulizivanje ili uobraženost… sve su to osobine malograđanina.

Cena ulaznice za ovu predstavu iznosi 300 dinara. Informacije i rezervacije na telefon 022-615-115.

Možda Vam se svidi i