Prijave za bogojavljensko plivanje za Časni krst u Beočinu otvorene do 17. januara

Od strane Ozon
0 komentar

Opština Beočin u saradnji sa Hramom Svetog Vasilija Ostroškog u Beočinu i ove godine organizuje bogojavljensko plivanje za Časni krst koje će biti održano u petak, 19. januara sa početkom u 12 časova na beočinskoj plaži na Dunavu kod restorana „Karaš“.

– U cilju negovanja naše narodne tradicije i običaja, plivanje za časni krst će i ove godine okupiti hrabre mladiće i devojke iz svih krajeva koji će na praznik Bogojavljenja plivati simbolična 33 metra do časnog krsta – navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednice Opštine.

Prijave za učešće otvorene su do 17. januara, a svi zainteresovani učesnici dodatne informacije vezane za prijavu i učešće mogu dobiti putem telefona 066 687 28 04.

Na praznik Bogojavljenja, 19. januara, u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Beočinu sa početkom od 9 časova biće služena Sveta Liturgija i veliko vodoosvećenje nakon čega će se prisutni uputiti ka Dunavu gde će biti održano plivanje za časni krst.

Skup posetilaca i učesnika u manifestaciji predviđen je u 11.30 sati ispred restorana „Karaš“, a plivanje za časni krst počeće tačno u podne.

Možda Vam se svidi i