Zbog posledica nevremena 11.000 domaćinstava u Šidu bez struje: ne postoji mogućnost brze sanacije ove havarije

Od strane Ozon
0 komentar

ŠID. Jako nevremena prouzrokovalo je tokom popodneva obostrani ispad dalekovoda u Sremskoj Mitrovici i Šidu, bez struje je ostalo je 11.000 domaćinstava na teritoriji Šida, a trenutno nema tehničke mogućnosti da se korisnici pripoje na niskonaponske mreže, saopštila je večeras Elektromreža Srbije (EMS).

Elektromreža Srbije AD obaveštava javnost da je, usled jakog nevremena, danas u 16:31 došlo do obostranog ispada dalekovoda 110 kV br. 166/3 + DV 110 kV br. 199/1 TS Sremska Mitrovica 2 – TS Šid, stoji u sapštenju.

Bez napajanja električnom energijom je konzum TS Šid, oko 14 MW, odnosno prema raspoloživim informacijama oko 11.000 mernih mesta. Nažalost, nema mogućnosti napajanja konzuma TS Šid sa niženaponske strane.  

Sve ekipe EMS AD su na terenu i radiće tokom cele noći, ali ne postoji mogućnost brze sanacije ove havarije, jer su prema zasada raspoloživim informacijama pala tri dalekovodna stuba.  

EMS AD je o ovome obavestio sve nadležne organe i zamolio za pomoć u obezbeđivanju agregata za stanovništvo.  Podsetimo, dalekovod Šid-Nijemci je od ranije neraspoloživ zbog pada više dalekovodnih stubova sa hrvatske strane, što je u ovom slučaju dodatna otežavajuća okolnost.   

EMS AD će o svemu blagovremeno obaveštavati javnost.

Možda Vam se svidi i