VIDEO Probe gotove: Balon letovi u Inđiji od 3. juna

Od strane Ozon
0 komentar

Posetioci opštine Inđija će od subote, 3. juna, imati jedinstvenu priliku da lete balonima iznad prelepe Krčedinske ade. Nakon uspešnih završnih proba, očekuje se dolazak posetilaca već od prvog najavljenog dana balon letova, 3. juna

Inđija. Na poslednjoj probi danas, prisustvovali su predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, predstavnici Turističke organizacije Srbije i Inđije, kao i predstavnici medija iz celog regiona.

Turistički obilasci Inđije balonima na topli vazduh počeće 3. juna, u subotu, na predivnoj lokaciji Krčedinske Ade. Baloni će lebdeti na visini od oko 60 do 70 metara, pružajući neverovatan pogled na ambijent Krčedinske ade i okolinu. U jednom trenutku moći ćete da vidite čak sedam balona na istom mestu. Nakon leta, baloni će se spustiti, putnici će imati pet minuta za zamenu, a zatim će se ponovo uzleteti u ciklusima koji traju oko sat i po vremena. Cena jednog leta iznosi 5.940 dinara i traje 10 minuta.

Projekat „Srpska Kapadokija“ je realizovan u saradnji sa turističkim organizacijama i agencijama iz Turske, te je osmišljen kako bi pružio posetiocima autentično iskustvo slično onome koje se može doživeti u Kapadokiji. Turistička organizacija Opštine Inđija je kupila ukupno sedam balona, od kojih su dva namenjena za prevoz do 20 putnika, dok pet manjih balona ima kapacitet od tri do četiri ljubitelja panoramskog letenja.

Letovi će se odvijati vikendom od 19 časova, kao i utorkom i sredom. Odabrano je da letovi budu organizovani u večernjim satima, jer je tada vetar najpovoljniji za ovu vrstu aktivnosti, omogućavajući vam miran i bezbedan let.

Osim uzbudljivih balon letova, biće organizovan i prevoz katamaranom i brodom. Cena prevoza, po sada poznatim informacijama, biće 500 dinara.

Od predstojećeg vikenda letovi su dostupni turistima koji svoju kartu mogu rezervisati na sajtu www.srpskakapadokija.rs.

Možda Vam se svidi i