Šid još uvek u mraku

Od strane Ozon
0 komentar

Preduzeće Elektromreže Srbije saopštilo je danas da su sve ekipe na terenu kako bi se postavili havarijski stubovi, koji su srušeni tokom nevremena koje je u subotu pogodilo Šid.

Stanovnici Šida su u totalnom mraku. “Prodavnice su dobile agregate, kao i benzinske pumpe i neki lokali, oni koji imaju svoje agregate njima je dobro, nama koji nemamo, snalazimo se. Sreća, imamo plin, pa ugrejemo vodu. Nadamo se da će struja stići ubrzo. Kažu da će za popravku ove havarije trebati 4-5 dana. Biće to veliki problem. Dete od tri godine na supi i pečenim jajima, , nije dobro”, priča Šidjanka.

Struja je tokom noći stigla u deo Bačinaca i nekoliko ulica u Šidu, naizmenično se uključi pa nestane ponovo, verovatno su probe, kažu meštani i očekuju struju u ponedeljak.

Preduzeće Elektromreže Srbije u saopštenju podseća da je u subotu usled jakog nevremena došlo do obostranog ispada dalekovoda 110 kV br. 166/3 + DV 110 kV br. 199/1 TS Sremska Mitrovica 2 – TS Šid.

Sprovode se zemljani radovi za temelje, a inženjeri i monteri rade na podizanju stubova. Bez napajanja električnom energijom je, prema raspoloživim informacijama, oko 11.000 mernih mesta, a nema mogućnosti napajanja Šida sa niženaponske strane, navodi se u saopštenju.

Možda Vam se svidi i