Počelo ponovljeno suđenje za otmicu dečaka iz Pazove. Hteli da izvuku materijalnu korist

Od strane Ozon
1 komentar

Na optuženičku klupu, ponovo su seli Marko (58), Lazar (22), Nikola (20) Jovišić i Aleksa Mrđa (22) iz Stare Pazove, zbog krivičnog dela otmica, maloletnog Petra Mitrovića (16) iz Stare Pazove. Četvorica muškaraca prvostepenom presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, proglašena su krivim i osuđeni na ukupno 28 godina zatvora, odnosno Marko na 10, Lazar 7, Aleksa 6 i najmlađi Jovišić, koji je u vreme
krivičnog dela bio maloletan na 5 godina maloletničkog zatvora, ali je Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo ovu odluku i vratio na ponovljeno suđenje.

-Presuda je ukinuta iz razloga što je prethodni sudija koji je sudio i doneo presudu,
morao po zakonu da bude izuzet od suđenja s obzirom da je učestvovao u produžetku pritvora, kaže sudija Miodrag Rosić kojem je pripao ovaj slučaj dodajući da je na glavnom pretresu isključena javnost zbog zaštite interesa maloletnika.
-U prethodnoj presudi obrazloženo je da je utvrđeno da su okrivljeni izvršili krivično delo koje im se stavlja na teret, da su bili svesni šta rade, te da su na taj način hteli da pribave materijalnu korist od roditelja jer spadaju u imućne porodice u Staroj Pazovi.

Okrivljena četvorka dečaka je držala u zatočeništvu 20 sati i bilo je pitanje trenutka kada će zatražiti novac.

Oni su hteli da otmu i Petrovog starijeg brata Aleksandra, ali nisu uspeli u tome. – Jer im je bilo za cilj da iznude od porodice Mitrović što veći otkup. Gledajući slike prostorije u Belegišu, vidi se da su oni sve to planirali. Dečaka su vezali za neku spravu, gde je on visio o plafon.- navela je tada sudija Milica Cvejić koja je vodila postupak.


Podsećanja, otac Marko, njegov stariji sin Lazar i najmlađi sin Nikola ,ali i Lazarev prijatelj Aleksa, 27. oktobra 2019.godine oteli su Mitrovića, pola sata pre ponoći u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi. Dečaka su ubacili u putnički automobil marke punto, a onda atarskim putevima odvezli u napuštenu vikendicu gde su spremali plan kako i koliko da traže otkup za dečaka.
U Sudskom procesu tokom prvog suđenja, došlo je i do objedinjavanja slučaja, tako da se u istom postupku sudi i najmlađem Jovišiću, koji je u to vreme imao 17 godina.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Milojko 05.04.2023. - 7:42 pm

Ukinuti apelacioni sud, jadno nam je sudstvo i taman kad donesu neku presudu, eto ti apelacionog suda da to sve oslobodi, i ponisti. Koja je ona svrha predstave zvana sud.

Komentari su zatvoreni.