Dečiji muzički festival „Mini-tini fest“ održaće se u petak 8. oktobra u sali Kulturnog centra Pećinci s početkom u 18 časova u organizaciji Kulturnog centra pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave.

Direktor pećinačkog Kulturnog centra Jovan Devrnja istakao je da je ova godina jubilarna kada je u pitanju održavanje ovog festivala:

„S obzirom da prošlogodišnji festival nismo održali zbog epidemije izazvane koronavirusom, ove godine po petnaesti put okupićemo decu osnovnoškolskog uzrasta iz sve tri osnovne škole na teritoriji naše opštine i to u sedmici kada se obeležava Dečija nedelja. Ovakvi festivali su značajni pre svega jer afirmišu mlade muzičke nade koje se kasnije opredeljuju za bavljenje muzikom. Lokalna samouprava i centralna ustanova kulture u našoj opštini pružaju punu podršku svima onima koji su prve muzičke korake napravili, upravo, na ovom festivalu.“ – istakao je Devrnja.

U mini kategoriji predstaviće se devetoro dece uzrasta od prvog do petog razreda, dok će se u tini kategoriji predstaviti sedmoro učesnika uzrasta od šestog do osmog razreda. Stručni žiri dodeliće prve tri nagrade i posebnu nagradu za interpretaciju u oba uzrasta. Nagrade se sastoje od diplome, “zlatne plakete”, kao i “zlatne statue” za pobednike.

U revijalnom delu programu nastupiće pobednici u mini i tini kategoriji u 2019. godini: Dušica Tepša i Ivona Lazarević.

Učesnike su pripremali nastavici muzičke kulture: Jelena Dimić Đukić, Dejan Zagorac i Ivan Makević, dok će o nagradama u obe kategorije odlučivati stručni žiri u sastavu: Jovan Adamov, umetnički direktor festivala, kompozitor i dirigent, Danijela Hornjak, master teoretičar umetnosti – muzički pedagog i Bojana Radivojević, dirigent. Voditelj programa je Branimir Bane Rosić.

Festival će se održati uz poštovanje epidemioloških mera.

Možda Vam se svidi i