Vojska Srbije POČELA OBEZBEĐIVANJE prihvatnih centara u Šidu

Od strane Ozon
0 komentar

Vojska Srbije počela je večeras obezbeđenje prihvatnih centara za migrante na teritoriji Opštine Šid.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića, jedinice VS rapoređene su na obezbeđenju Prihvatnog centra „Adaševci“.

„Vojska Srbije će, kao i do sada, čuvati bezbednost svih građana, izvršavati naređenja i preduzimati sve mere radi realizacije dodeljenih zadataka u skladu sa zakonom i Pravilom službe, dodaje se u saopštenju.

Vojnici će, kako saznaje Tanjug, raditi u tri smene i smenjivaće se na punktovima ispred prihvatnih centara u šidskoj opštini.

Centre u kojima su smešteni migranti u Šidu obezbeđivaće ukupno oko 50 vojnika

Konvoj vojske Srbije stigao je u Šid oko 19 časova.

Reporter MONDA je javio da se vojska uputila ka Šidu i da je na autoputu kod Sremske Mitrovice oko 18 časova prošao jedan kamion i 5-6 kombija pod rotacijom kolona.

Pred prihvatni centar Šid stanica danas oko 13 i 30 stigli su prvi pripadnici vojne policije, koji će ubuduće obezbeđivati taj centar.

Sva tri migrantska centra u Šidu obezbeđivaće vojni policajci, čiji kompletan sastav se očekuje do kraja dana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poslao pripadnike Vojske Srbije u Šid kako bi držali situaciju pod kontrolom zbog sve češčih neovlašćenih upada migranata na privatne posede građana.

“Ne mogu da kažem da se dešava izvršenje najstrašnijih krivičnih dela, ali se dešavaju neovlašćeni upadi na posede, krađe…”, istakao je Vučić.

Vučić je rekao da migrantima ne može da se zabrani kretanje, dodao je da situacija nije dramatična, ali da ima onih koji su gladni i upadaju po kućama, njivama, štalama…

Reporter MONDA koji se nalazi u Šidu razgovarao je meštanima koji kažu da su od kada je ukinuto vanredno stanje krađe postale češće.

Tokom vanrednog stanja bilo je protesta, poput vojvođanskog mesta Deliblato kod Kovina, gde su se meštani usprotivili dovođenju i naseljavanju migranata u lokalnom kompleksu.

Protest je uradio plodom, pa se od te ideje odustalo.

Tražiocima azila i migrantima koji su smešteni u centre za azil i prihvatne centre u Srbiji od pre dva dana je ponovo omogućeno kretanje.

Prethodno je na snazi bila naredba kojom je bilo privremeno ograničeno kretanje migrantima i onima koji traže azil, a kako bi se sprečio ulazak korona virusa u centre gde su smešteni.

mondo.rs/foto:printscreen Kurir

Možda Vam se svidi i