Počela sa radom Dramska sekcija Kulturnog centra u Pećincima

Od strane Ozon
0 komentar

Pećinci – Audicija za prijem novih članova u Dramsku sekciju, na kojoj se predstavilo preko dvadeset mališana osnovnoškolskog uzrasta iz Pećinaca, Šimanovaca, Kupinova, Sibača, Ogara, Sremskih Mihaljevaca, Prhova, Popinaca i Subotišta održana je u nedelju 9. februara u sali pećinačkog Kulturnog centra.

Roditeljima i malim budućim glumcima obratio se direktor KC Jovan Devrnja, koji je tom prilikom rekao da je Dramska sekcija besplatna za svu zainteresovanu decu.

„Tokom prošle godine sproveli smo anketu u sve tri osnovne škole na teritoriji opštine i utvrdili da veliko interesovanje vlada za glumom. Cilj nam je da najmlađima omogućimo da u centralnoj ustanovi kulture u našoj opštini kreativno provode svoje vreme, a sve to ne bi bilo moguće da nije podrške pećinačke lokalne samouprave koja je i proteklih godina omogućavala rad sa decom u okviru ove sekcije. Naravno, naši mali glumci su to znali da cene na takmičenjima scenskog stvaralaštva kako u Vojvodini, tako i u regionu i uvek se vraćali s nagradama i na dostojan način predstavljali svoju opštinu“ – istakao je Devrnja.

Sekciju će voditi studentkinja glume na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, Marijana Đurović iz Vrdnika, a časovi će se održavati svake nedelje od 12.00 časova.

„Polaznici će se svake nedelje, u trajanju od 4 školska časa, upoznavati sa osnovnim elementima iz sledećih oblasti: glume, dikcije, tehnike glasa, scenskih igara i pokreta i akrobatike. Trudićemo se da se svakom detetu posvetimo maksimalno kako bi do izražaja došle njihove sposobnosti i veštine, razvijaćemo timski duh, podsticati kreativnost i pomoći im u savladavanju treme prilikom javnog nastupa“ – rekla je Đurović.

Po rečima direktora Devrnje, polaznici će već u aprilu imati prvi nastup na Zonskoj smotri dečjeg scenskog stvaralaštva koja se održava u Pećincima, a tokom juna očekuje ih i prvi javni čas na kojem će predstaviti stečena znanja.

Upis novih članova vršiće se i u narednom periodu i to svake nedelje od 12.00 do 15.00 časova u sali Kulturnog centra Pećinci, a detaljnije informacije mogu se dobiti putem broja telefona 022/2436-237.

Možda Vam se svidi i