U Inđiji je u planu izgradnja proizvodnog objekta, u cilju proširenja poslovnih kapaciteta, čiji je investitor Veljko Gutić. Za urbanistički projekat, koji je na javnom uvidu do 4. novembra, bio je zadužen Arhiprojekt In.

Predmetne parcele se nalaze u okviru granice građevinskog područja naselja Inđija, u bloku br. 93, neposredno uz javnu površinu državnog puta br.126, Ulica Vojvode Putnika.

Spratnost planiranog objekta je P+1. Proizvodni deo će biti spratnosti P+0, a kancelarijski deo će imati spratnost P+1, s tim što će ukupna visina objekta biti ujednačena. Bruto razvijena građevinska površina je 1.637,22 m2.

Predmetnoj parceli i objektu će se pristupati putem planirane servisne saobraćajnice paralelne sa ulicom Vojvode Putnika. Servisna saobraćajnice trenutno nije izgrađena, ali je u skladu sa planom detaljne regulacije i postoji mogućnost sufinansiranja izgradnje od strane investitora.

U dvorištu je planirano 60 parking mesta za automobile (od toga je šest parking mesta za osobe sa invaliditetom) i četiri parking mesta za teretna vozila.

Zelene površine su pozicionirane u dvorišnom delu parcele. Na parceli je obezbeđeno više od 85% površine za zelenilo. Osnovna namena zelenih površina je zaštitna i dekorativna.

O investitoru
Investitor je vlasnik samostalne zanatske radnje Metalac iz Inđije i od svog osnivanja 1980. godine do danas se bavi izradom mašinskih elemenata. Poslednjih deset godina, glavni proizvodi firme su reduktori (prenosnici) od 100 N/mdo 5000 N/m. Pored gotovih sklopova reduktora, firma se bavi proizvodnjom i servisiranjem pojedinačnih delova samih reduktora.

Kao stalni saradnik Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, učestvuje i u projektu izrade elemenata motora koji koriste bio gas. U procesu proizvodnje koriste se visokoproduktivne mašine, numerički upravljane. Navedeni proizvodi nalaze primenu u saobraćaju, poljoprivredi, kao i u daljoj mašinskoj i tehnološkoj proizvodnji.

ekapija.com/A. K.

Možda Vam se svidi i