Do kraja godine Ruma će imati Gymnasium, sportski kompleks na 15.000 m2 sa terenima za fudbal, tenis, bazenom…

Od strane Ozon
0 komentar

Radovi na uređenju dela Železničke ulice u Rumi, koji se proteže između rumske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i restorana Đeram, a koji vodi i do novog sportsko-ugostiteljskog centra u izgradnji Gymnasium, u toku su.

Kako se navodi na sajtu Opštine Ruma, novi sportski kompleks prostiraće se na 15.000 m2, reč je o investiciji rumskog privrednika Vladimira Radića, kojom će biti upotpunjena sportska i turistička ponuda našeg grada, ocenio je predsednik predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, koji je radove obišao sa načelnikom Opštinske uprave Dušanom Ljubišićem.

– Mi smo već kao Opština ostvarili preko osam miliona dinara kada smo prodali 1,16 hektara zemljišta, ali pravi benefiti za naš grad u turističkom i sportskom smislu tek slede kada se kompleks završi. Zato smo odlučili da izađemo u susret investitoru i ovim ljudima koji ovde žive, a koji do sada nisu imali asfaltiranu ulicu, nisu imali kanalizacionu, ni vodovodnu mrežu, ulica nije bila gasifikovana. Sve to finansiramo. Moram reći i da je sam investitor rešio ulaz u ovu ulicu, s obziromna to da je ulica bila uska 2,5-3 metra na samom ćošku kod Železničke ulice, on je imovinski odnos sa gospođom koja stanuje na ćošku i skretanju ove ulice rešio, pomerena je kapija i u toku su radovi na izgradnji 200 metara asfaltne ulice širine pet metara, koja će u velikoj meri olakšati saobraćaj i ovim ljudima i ljudima koji dolaze do zgrade Nacionalne službe za zapošljavanje, ali i otvoriti prilaz lepom kompleksu – izjavio Slađan Mančić.

Za radove će biti izdvojeno oko šest miliona dinara, a finansiraju se iz budžeta, u okviru ugovora o tekućem održavanju i izgradnji puteva na teritoriji naše opštine. Vodovodna mreža se povezuje i očekuje sa da će se krak Železničke ulice asfaltirati sledeće sedmice.

Novi sportsko-ugostiteljski kompleks će sadržati veliki teren za fudbal dimenzije 60×40 metara sa prirodnom travom, otvorena tri teniska terena, košarkaški teren, teretanu od 500 kvadrata, kuglanu sa četiri staze, fitnes salu, salu sa stoni tenis, dva balona za fudbal sa veštačkom travu, bazen 25×12 metara, kaže investitor Vladimir Radić, vlasnik pileće klanice Radić u Rumi.

– O svemu se vodilo računa da bude najbolje što trenutno postoji u Sremu, Vojvodini, Srbiji. Biće ovo jedan moderan sportski centar koji će se razvijati. Imamo ideju da dva terena za tenis zatvorimo za zimski period, pošto ovde u Vojvodini ja mislim da nema nijedan zatvoren teren. Granule u veštačkoj travi su eko i onim najboljim što je ponuđeno na tržištu opremićemo Gymnasium – rekao je Radić i dodao da završetak radova očekuje do kraja godine, zahvalivši se na saradnji Opštini Ruma, jer, kako kaže, prilazni put mnogo znači za realizaciju investicije.

U novom kompleksu investitor planira da zaposli oko 30 radnika.

AUTOR: EKAPIJA.COM

Možda Vam se svidi i