Zbog problema prilikom izgradnje sportske hale vredne 11 mil EUR i izgubljenog sudskog spora, opštini Inđija preti blokada računa. Ova lokalna samouprava nije završila sportski objekat, a u međuvremenu izgubila je sudski spor, pa izvođaču radova sada moraju da plate 1.358.433 EUR.

Drugostepenom presudom Privrednog apelacionog suda u Beogradu, Inđija je dužna da za 8 dana plati ovaj dug i sudske troškove, navodi portal Indjija.net.

Ukinuta je i prvostepena presuda u kojoj Opština Inđija nije obavezna da kompaniji Monterra (izvođaču radova) plati iznos od 29.511.096,54 dinara, što praktično znači i da je ovaj iznos potencijalni dug koji će Opština morati da plati, ako sud u nastavku suđenja donese takvu presudu.

Iako će pravni tim Opštine Inđija uložiti reviziju Vrhovnom kasacionom sudu, izvršenje obaveze se ne odlaže. U narednih nekoliko dana, rukovodstvo Opštine Inđija pokušaće da pronađe kompromisno rešenje sa predstavnicima kompanije Monterra koja je dobila spor, odnosno s njihovim stečajnim upravnikom s obzirom da je pomenuta kompanija u stečaju.

Kako piše na zvaničnoj stranici Opštine, do danas je uloženo 11 mil EUR u novu sportsku halu koja nije završena a, prema procenama stručnjaka, neophodno je još 2 mil EUR.

Jedan od problema predstavlja voda koja je probila korito dvorane, ali i aktuelni propisi zbog kojih objekat ne može da dobije upotrebnu dozvolu, jer ne ispunjava kriterijume (na primer, iz Zakona o protivpožarnoj zaštiti).

Krov hale prokišnjava, a u unutrašnjem delu nisu urađeni elektromašinski radovi.

ekapija.com/B92

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik