Zbog problema prilikom izgradnje sportske hale vredne 11 mil EUR i izgubljenog sudskog spora, opštini Inđija preti blokada računa. Ova lokalna samouprava nije završila sportski objekat, a u međuvremenu izgubila je sudski spor, pa izvođaču radova sada moraju da plate 1.358.433 EUR.

Drugostepenom presudom Privrednog apelacionog suda u Beogradu, Inđija je dužna da za 8 dana plati ovaj dug i sudske troškove, navodi portal Indjija.net.

Ukinuta je i prvostepena presuda u kojoj Opština Inđija nije obavezna da kompaniji Monterra (izvođaču radova) plati iznos od 29.511.096,54 dinara, što praktično znači i da je ovaj iznos potencijalni dug koji će Opština morati da plati, ako sud u nastavku suđenja donese takvu presudu.

Iako će pravni tim Opštine Inđija uložiti reviziju Vrhovnom kasacionom sudu, izvršenje obaveze se ne odlaže. U narednih nekoliko dana, rukovodstvo Opštine Inđija pokušaće da pronađe kompromisno rešenje sa predstavnicima kompanije Monterra koja je dobila spor, odnosno s njihovim stečajnim upravnikom s obzirom da je pomenuta kompanija u stečaju.

Kako piše na zvaničnoj stranici Opštine, do danas je uloženo 11 mil EUR u novu sportsku halu koja nije završena a, prema procenama stručnjaka, neophodno je još 2 mil EUR.

Jedan od problema predstavlja voda koja je probila korito dvorane, ali i aktuelni propisi zbog kojih objekat ne može da dobije upotrebnu dozvolu, jer ne ispunjava kriterijume (na primer, iz Zakona o protivpožarnoj zaštiti).

Krov hale prokišnjava, a u unutrašnjem delu nisu urađeni elektromašinski radovi.

ekapija.com/B92

Možda Vam se svidi i